Activitats Santa Maria de Palautordera

Tècniques fotogràfiques antigues

La proposta d’aquest taller és conèixer i treballar diferents tècniques de processament fotogràfic, com ara l’Antotípia, la Cianotípia i el Lumen.

De cadascuna se’n farà una introducció històrica i una descripció tècnica. Seguidament posarem en pràctica els coneixements per aconseguir fer una sèrie d’imatges amb cadascuna de les tècniques proposades.

Sessió 1: Antotípia

L’Antotípia és una tècnica fotogràfica alternativa que treballa sense sals de plata. És un procés que aprofita les propietats fotosensibles dels pètals, les fulles i les arrels de les plantes. Amb ells es creen pigments vegetals amb els quals se sensibilitza el paper. L’exposició es fa amb llum solar i la impressió de les imatges és per contacte directe sobre paper. Amb aquesta tècnica totalment ecològica s’obtenen imatges efímeres i belles.

Sessió 2: Cianotípia

La cianotípia és una tècnica inventada en el 1842 que ens permet obtenir unes precioses imatges blaves amb els UV del sol. Es pot aplicar sobre diferents materials com papers, tela, fusta, pedra i ens obra moltes possibilitat d’experimentació a partir de plantes, flors o imatges fotogràfiques.

Sessió 3: Lumen

És una de les tècniques fotogràfiques més experimental i lúdica. Es treballa directament sobre

paper fotogràfic en blanc i negre i els resultats són imatges belles i impredictibles.

El joc i la força de diferents colors que es poden obtenir ens obre a un món d’experimentació

d’infinites possibilitats.

A càrrec de Julia Mehls (Fotògrafa, formada a l’IEFC-Institut d’estudis fotogràfics de Catalunya)

Preguem la màxima assistència al curs o tallers al qual t’has inscrit. En cas d’absència s’ha de notificar amb la màxima antelació a través del canal de WhatsApp (680.675.506) o correu electrònic (canrahull@smpalautordera.cat).

Inscriu-te!
Data
Dissabte 22 d’abril, 20 de maig i 17 de juny
Horari
De 10h a 13h
Lloc
Can Rahull
Preu
54€ el cicle de tallers + 15€ de material