Activitats Santa Maria de Palautordera

Calendari festiu

GENER


Cavalcada de Reis

Les il·lusions de petits i grans passen pels carrers més cèntric de Palau, a partir de les 6 de la tarda del dia 5 de gener,  fins arribar a la plaça de la Vila on Ses Majestats els Reis d’Orient reben les claus del poble al balcó de l’Ajuntament per part de l’alcalde i després a  l’Envelat, on té  lloc el lliurament de les cartes dels infants als Reis.

El barri del Pont Trencat, Pont Romà i Moixerigues també organitza la seva Cavalcada a partir de les 7 de la tarda.

Festa Major de Sant Proget

La Festa Major petita o d’hivern, popularment també dita de Sant Burget acull exposicions, concerts, orquestres, ball de nit, activitats per a públic familiar i per a joves; tarda d’humor, cercavila gegantera, esports, Nit Jove, audició de sardanes i la popular Mostra de Cuina Casolana (demostració de plats típics de casa nostra: primers plats, segons plats i postres de les cuineres i dels cuiners de Palau). També es celebra des de fa segles, el Vot de Poble durant l’ofici del diumenge de Festa Major.

Aquesta festa se celebra el cap de setmana més proper al dia 25 de gener.

FEBRER


Carnaval i Ball de Gitanes

Any rere any el Carnaval s’ha anat consolidant a Palau com una festa amb una gran participació d’entitats, associacions de veïns i grups d’amics del poble que amb les seves carrosses i comparses omplen de color els nostres carrers. L’Envelat és l’espai que acull, després de la Rua, el veredicte del concurs de comparses, l’ animació infantil i el sopar i ball de Carnestoltes.

El Ball de Gitanes és la manifestació popular, folklòrica, tradicionalment més arrelada als pobles del Vallès, recuperades a Palau l’any 2011. El diumenge de Carnaval la plaça de la Vila s’omple de públic per gaudir del Galop d’Entrada, el Ball de Cintes, la Polca, el Vals Jota, entre d’altres danses, de la mà de la Colla de Gitanes Cancell del Montseny, mentre el públic crida el tradicional Ferro!

ABRIL


Sant Jordi

Palau viu la festa de Sant Jordi amb la plaça Major plena de llibres i roses. També hi són presents entitats i col·lectius del poble, que juntament amb els veïns i veïnes de la vila, gaudeixen d’una de les festes més arrelades i populars del calendari festiu de Catalunya.

MAIG


Homenatge a la gent gran

El Dia del Treball, l’1 de maig, s’organitza un acte de reconeixement a les persones més grans del municipi.

JUNY


Festa Major del Pont Trencat, Pont Romà i Moixerigues

Els veïns i veïnes d’aquest barri celebren la seva Festa Major amb diverses activitats per a tots els públics: jocs infantils, ball, sopar popular, concursos, actuacions…

Revetlla de Sant Joan

L’arribada del la Flama del Canigó al Pla de Can Sala, de la mà del Centre Excursionista de Palau, obre la nit de revetlles i fogueres als diferents barris del poble. Una nit, la més llarga de l’any, per donar la benvinguda a l’estiu.

JULIOL


Festa Major del Virgili, Temple i ca n’Abril

Els veïns i veïnes d’aquests barris es troben en un sopar i ball de nit per celebrar l’estiu.

Festa Major de Can Bosch

El barri de Can Bosch celebra la seva Festa Major amb propostes i activitats per tothom: inflables aquàtics a la piscina de la zona esportiva, festa de l’escuma, música, sopar popular, ball… i la tradicional baixada del riu berguedà.

Festa Major Barri de la Serra

El Barri de La Serra celebra el seu sopar d’estiu amb la tradicional revetlla. També el mes de juliol organitzen activitats lúdiques com xocolatades i festa de l’escuma pels més joves del barri.

Revetlla Carrer de la Creu

El Carrer de la Creu celebra la seva revetlla organitzada per l’Associació de veïns del Carrer de la Creu amb diferents espectacles.

SETEMBRE


Diada Nacional de Catalunya

Amb les senyeres penjades al balcó, Palau com tots els pobles i ciutats de Catalunya, celebren la Diada Nacional amb actes institucionals i actes organitzats per les entitats i associacions del municipi.

OCTUBRE


Festa Major Aplec del Remei

Durant sis dies Palau s’engalana per la seva Festa Major gran. Activitats diverses i per tothom com ara concerts, ball, activitats per a públic familiar, barrakes pels més animats i el popular concurs de paletes fan de la Festa Major del Remei un dels esdeveniments més festius i esperats del nostre calendari.

Castanyada

Temps de panellets, castanyes, moniatos i bolets. Entitats com l’Esplai de la Gent Gran, la UBIC o els Amics de la Dansa, entre altres, organitzen activitats entorn a aquestes dates.

DESEMBRE


Festes de Nadal

Temps de panellets, castanyes, moniatos i bolets. Entitats com l’Esplai de la Gent Gran, la UBIC o els Amics de la Dansa, entre altres, organitzen activitats entorn a aquestes dates.