Activitats Santa Maria de Palautordera

Bases del Concurs de Paelles

 1. Convoca: Colla de Gitanes de Palautordera amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera.
 2. Període de participació: s’inicia el dilluns 18 de setembre i finalitza el divendres 6 d’octubre, a les 14 h a través de l’adreça electrònica gitanespalautordera@gitanespalautordera.cat. Caldrà que faciliteu la informació següent: nom del grup que hi participa i nombre de membres que el conformen.
 3. Participants: el concurs és obert a tothom i per tant hi podrà participar tothom qui vulgui sempre que hi hagi un mínim de 5 comensals. Cada participant haurà de facilitar una ració de la seva paella al jurat per ser valorada. L’incompliment d’aquesta base desqualifica automàticament el grup participant.
 4. Categories: s’estableixen tres categories:
  • Petit format: el grup encarregat d’elaborar la paella haurà d’estar format per un equip de 5 a 15 persones.
  • Format mitjà: el grup encarregat d’elaborar la paella haurà d’estar format per un equip de 15 a 25 persones.
  • Associacions de veïns o gran format: aquesta categoria estarà formada per totes aquelles associacions de veïns i veïnes que vulguin participar-hi i siguin representades per un grup de més de 25 persones.
 5. Ubicació: L’espai en el qual es realitzarà el concurs de paelles anirà rotant per cada un dels barris del municipi i serà decidit per l’organització.
 6. Condicions per a l’elaboració i presentació de les paelles: Els plats de tast del jurat seran tots iguals, de color blanc, subministrats per l’Ajuntament i numerats a la seva base de manera anònima. No es podrà portar res cuinat més enllà del fumet. Les paelles s’hauran d’elaborar el mateix dia del concurs, seguint el format mise en place. L’Ajuntament oferirà taules i cadires així com aigua per a tots els comensals els quals hauran d’emportar-se plats, gots i coberts així com altre beguda que no sigui aigua. També hauran de d’emportar-se les postres que desitgin.
 7. Jurat, valoracions i premis: el jurat estarà format per:
 • Un representant de la gent gran.
 • Un representant de l’organització de la Mostra de Cuina.
 • Un representant d’una entitat cultural.
 • Un professional del sector gastronòmic del municipi.

El jurat tindrà una graella amb diferents ítems de valoració: sabor, presentació i originalitat. Cada ítem serà puntuat de l’1 al 10, i el total de punts sumats de cada ítem serà la puntuació final. Hi haurà tres premis: un menor, un mitjà i un superior que consistiran en una panera amb diferents productes de botigues del municipi que es lliuraran al final del dinar.