Activitats Santa Maria de Palautordera

Jornades de la Memòria Històrica: “Des del ball d’Envelat a TikTok”

Els dies 24 i 25 de novembre Santa Maria de Palautordera organitza les XIV Jornades de la Memòria Històrica, aquest any sota el títol “Des del ball d’Envelat a TikTok“.

Una iniciativa, coordinada per les àrees d’Ensenyament, Igualtat i Cultura, amb l’objectiu de recuperar el passat històric tant de Palau com més enllà de l’àmbit local.

Les activitats començaran el 20 de novembre amb la mostra documental a la Biblioteca Ferran Soldevila i finalitzaran el dissabte 25 de novembre amb els actes a La Quadra. 

Mostra documental. Oci, relacions i vida quotidiana durant els anys 60 i 70 i fins a l’actualitat.

Es podrà visitar a la Biblioteca Ferran Soldevila des de dilluns 20 al dilluns 27 de novembre. Una selecció de material divers que il·lustra com ha evolucionat l’oci, les relacions i la vida quotidiana fins al dia d’avui.

Si alguna persona ho desitja, es podrà emportar el material en préstec gratuïtament amb el carnet de la biblioteca. 

Divendres 24 de novembre

Entrevistem els nostres avis

A partir de les 13:00 h a La Quadra. Es podran veure els projectes audiovisuals realitzats pels alumnes de l’Institut Reguissol. Posteriorment, hi haurà un debat moderat per Ingrid Van Gerven, i amb la participació de Pau Pol, professor d’història de l’Institut i coordinador del projecte, i alumnes convidats.

Del “gateque” a les “raves”: joventut, oci i vida quotidiana 1960 – 2023

A partir de les 18:00 h a La Quadra. La ponència inaugural a càrrec de Carles Feixa, catedràtic d’Antropologia social a la Universitat Pompeu Fabra.

Les jornades a Ràdio Vitamènia 

A partir de les 21:00 h al 91.5 FM programa especial compartit entre Pensem-hi! i Actualitzem-nos. Parlaran sobre oci, relacions socials i com ha canviat la realitat des de fa 50 anys fins a l’actualitat.

Dissabte 25 de novembre

Entrevistem els nostres avis

A partir de les 18:00 h a La Quadra hi haurà una nova projecció dels audiovisuals realitzats pels alumnes de l’Institut Reguissol. Posteriorment hi haura una taula rodona de debat moderada per Pol Purgimon, i amb la participació de Montse Ferràs, Santi Nadal, Paula Boada, Aina Estapé, Laia Ferrero, Rocío Marco, Teresa Solé, Teresa Sabé i Ignasi Faura.

Acte de cloenda

Acte de cloenda amb la participació d’Eduard Claver, membre de l’Associació Cultural Frederica Montseny, i Jordi Xena, alcalde de Santa Maria de Palautordera.
Tant divendres com dissabte l’Associació Cultural Frederica Montseny ens oferirà, en finalitzar els actes, el tradicional berenar de pa amb xocolata i pa amb vi i sucre per als assistents.