Activitats Santa Maria de Palautordera

L’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera i Escola Ginebró promouen un curs de construcció dirigit a joves

El sector de la construcció necessita donar resposta a la demanda de personal qualificat, actualment molt envellit.

A partir de finals de febrer, Santa Maria de Palautordera acollirà una formació especialitzada en Manteniment i Rehabilitació d’Edificis dirigida a joves de 16 a 29 anys, sense necessitat de formació prèvia, amb l’objectiu de cobrir la demanda de personal qualificat en el sector de la construcció, cada cop més envellit.

La iniciativa va sorgir arrel de les necessitats detectades en el territori per l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera, i compta també amb el suport del Gremi de la Construcció del Vallès Oriental.

El projecte està coordinat per les entitats Escola Ginebró i REIR, que acompanyaran els alumnes durant el procés d’orientació, formació i prospecció laboral. L’objectiu final és la seva inserció laboral.

El curs està 100% subvencionat, i s’impartirà entre els mesos de febrer i juny de 2023 a Santa Maria de Palautordera. Tindrà un enfocament teoricopràctic que es vertebrarà a través de la reforma de l’edifici de La Cova. La formació consta de 4 mòduls: construcció i paleteria, operacions de manteniment elèctric, operacions de manteniment de fontaneria i acabats.

En Jordi Xena, alcalde de Santa Maria de Palautordera, està molt satisfet d’aquesta iniciativa i comenta, entre d’altres: “el sector de la construcció actualment està molt envellit i necessita activar el relleu generacional amb persones qualificades (…) Volem agrair l’empenta i feina feta per entitats com ISVAT i entitats del sector, gràcies a les quals aquesta formació serà una realitat (…) Cal dir que aquesta feina generarà oportunitats per als joves per ocupar llocs de treball.”