Activitats Santa Maria de Palautordera

Segurament estarem d’acord en què la Festa Major ve a ser una mica l’aparador del que en essència és el nostre poble. Més enllà de ser un seguit d’activitats festives també serveix per mostrar-nos aquells aspectes més rellevants de la nostra manera de ser i trajectòria. En definitiva, tot allò que dona sentit a la nostra identitat com a poble.

Per començar, res millor que un pregó fet per la cada vegada més nombrosa i consolidada Banda de l’Escola Municipal de Música de Palau, una aposta per la música des de l’àmbit públic, inclusiva i popular.

Seguint en aquesta línia de la cultura popular i participativa, celebrar el bateig de la Colla Castellera del Baix Montseny ens donarà l’oportunitat de poder felicitar-los per aquesta fita tan important:  la seva consolidació com a colla referent al nostre territori.

Dins la vessant artística pren protagonisme el Centre d’Art Contemporani Nidart que oferiran tota una sèrie d’activitats que ens mostraran el seu ampli ventall de propostes. Entre les més destacades, sobresurt l’aportació que han fet en el disseny del programa que teniu a les vostres mans i que el fa únic, de tal manera que no n’hi ha dos d’iguals. A més, cal destacar l’exposició pictòrica d’en Ramon Gasch a l’Esplai i l’Open Studio a l’edifici de l’Estació de l’artista Montse Clausells, qui hi està realitzant una residència artística.

Amb la voluntat de reconèixer-nos com a poble divers i de donar protagonisme als barris, aquest any farem el concurs de paelles al barri de Can Bosc, guanyador de la passada edició. Us convido a assistir-hi per conèixer amb més profunditat aquesta diversitat tan enriquidora del nostre poble.

Finalment, i com a reconeixement del nostre passat i història contemporània, aquest any celebrem el centenari de l’edifici de l’Esplai. Aquest acte ens ha de servir per fer una ullada retrospectiva a la importància que ha tingut aquest equipament en la nostra vida cultural i associativa, i un just homenatge i reconeixement a totes les persones que d’una manera o altra hi ha participat i  l’ha fet possible.

Com podeu veure aquesta Festa Major de l’Aplec del Remei se’ns presenta plena d’activitats amb molts matisos. Espero que la pugueu gaudir plenament en companyia de les vostres amistats i familiars, i que us permeti una vegada més tenir uns dies de diversió i bons moments.

Que tingueu una molt bona Festa Major!

Us ho desitja el vostre alcalde,

Jordi Xena