Activitats Santa Maria de Palautordera

Salutació de l’Alcalde

En aquesta Festa Major de Sant Proget del 2024, celebrarem el centenari de la construcció d’un edifici que, al llarg d’aquest temps, s’ha convertit en un punt de referència de la vida associativa i cultural del nostre poble. Construït per la gent del poble a través del Centre Autonomista, va ser requisat per la Falange després de la Guerra Civil. Posteriorment, se’n va recuperar la titularitat pública a través de l’Ajuntament i en col·laboració amb la Fundació de la Caixa als anys 70, per esdevenir el que avui tots coneixem com l’Esplai de la Gent Gran.

Al llarg d’aquest segle de vida, l’Esplai ha estat testimoni directe d’esdeveniments transcendentals de la nostra història més recent. És per això que li hem de donar la rellevància que es mereix. Tan important és mirar cap al passat, reconeixent i difonent d’on venim, com posar la mirada en el futur amb tots els canvis i novetats que ens enriqueixen com a poble.

Per sort, gairebé cada any es produeixen noves aportacions en l’àmbit cultural gràcies al fet que, sense cap mena de dubte, tenim una societat activa i amb iniciativa. Aquesta Festa Major no serà l’excepció: hi haurà noves propostes com la Súper polca acompanyada d’un petit concert a càrrec de la banda de l’Escola de Música de Palau.

D’altra banda, tindrem l’honor i la satisfacció que el Pregó d’inici de la Festa Major el faci en Martí Boada, l’ambientalista i geògraf reconegut internacionalment. De ben segur que ens donarà una classe magistral, com ens té acostumats, amb la simbiosi perfecta entre el rigor dels seus arguments i la claredat de la seva exposició.

Doncs, abriguem-nos bé, perquè, com podreu veure en aquest programa, la Festa Major ve carregada d’activitats i les hem de poder gaudir plenament.  I no deixem que, en cap cas, el fred sigui un impediment per compartir-les en companyia de la vostra família, amics i coneguts.

Bona Festa Major de Sant Proget!

Us desitja el vostre alcalde,

Jordi Xena i Ibáñez