Cicle de tallers: FERMENTS
Activitat emmarcada dins de cursos i tallers de Can Rahull
Dissabtes de febrer a juny de 10.30h a 13.30h
La cuina de Can Rahull
Aquest cicle de tallers té un denominador comú, la fermentació com a centre de l’aprofitament alimentari, la conservació de la salut i la sostenibilitat de l’ambient.
KIMCHI // Dissabte 4 de maig de 10.30 a 13.30h.
Des de Corea al món, benvingut Kimchi!
L’has provat i t’agradaria fer-lo o tens curiositat per saber què és? Vine i descobreix el kimchi en un taller teòric i pràctic on aprendràs la base de la fermentació per realitzar a casa de forma senzilla i segura per després crear les teves pròpies receptes.
- Aprendràs el mètode d’elaboració.
- Veuràs les maneres de prevenir i solucionar possibles problemes.
- Investigarem quins beneficis té per l’organisme i com incorporar-los a l’alimentació.
- Degustaràs diverses elaboracions.
Elaboraràs i t’enduràs el teu propi kimchi!
Cal portar 1 pot de 1000 ml
KEFIR D’AIGUA I REFRESCOS SALUDABLES // Dissabte 18 de maig de 10.30 a 13.30h.
Segurament coneixes o has sentit a parlar del kefir de llet, però coneixes el kefir d’aigua? Aprèn i gaudeix d’aquesta i altres begudes probiòtiques en un taller teòric i pràctic on aprendrem les bases de la fermentació per realitzar-la a casa amb seguretat per després elaborar begudes boníssimes i saludables. També veurem els seus beneficis, el cultiu del kefir, la gran diversitat de begudes i altres usos/aplicacions del kefir. A més a més, descobrirem com elaborar-la, degustarem i et portaràs a casa tíbics de kefir per començar a elaborar-ne.
VINAGRES // Dissabte 1 de juny de 10.30 a 13.30h.
Comença a elaborar els teus propis vinagres pels teus grans plats!
En aquest taller pràctic i teòric sobre els vinagres aprendrem la base del procés d’elaboració i de la fermentació per aconseguir productes únics. Elaborarem conjuntament vinagres, tastarem, indagarem en els seus usos a la cuina i ens emportarem el nostre propi futur vinagre.
Cal portar 1 pot de 700 ml
KOMBUCHA I MOCKTAILS // Dissabte 15 de juny de 10 a 14h.
Arriba l’estiu i amb ell, una beguda fresca, refrescant, sense alcohol i efervescent que entra de meravella, com la Kombucha. A més, perquè no gaudir-la amb un bon Mocktail? (còctel sense alcohol).
Descobreix la kombucha amb un taller teoricopràctic d’aquesta beguda probiòtica i aprofitarem per fer còctels sense alcohol amb la kombucha com a protagonista.
Contingut del taller:
- Aprendrem què és, d’on ve i com es fa.
- Veurem els seus beneficis per la flora intestinal i l’organisme.
- Elaborarem i aprendrem els passos a seguir.
- Ens posarem darrere la barra per un dia.
- Degustarem diverses kombuchas i els nostres mocktails.
T’enduràs un Scoby per donar els teus primers passos en l’elaboració de la kombucha!
A càrrec d’Enric Batlle (Especialista en tècniques i usos culinaris de la fermentació)
Què són els cursos i tallers de Can Rahull?
Can Rahull, espai cultural i juvenil ofereix una àmplia oferta de cursos quadrimestrals per a tots els gustos. Els cursos es distingeixen en quatre àmbits: salut i creixement personal, expressió i creativitat, recursos formatius i la cuina de Can Rahull. A part, també hi ha una oferta de tallers puntuals d’una o vàries sessions.
Els cursos de Can Rahull van destinats a persones a partir de 18 anys. A l’equipament de Can Rahull també hi trobaràs ofertes específiques per a joves i adolescents. Per més informació visita l’apartat de Joventut.