Activitats Santa Maria de Palautordera

Cicle de tallers: FERMENTS

Activitat emmarcada dins de cursos i tallers de Can Rahull

Dissabtes de febrer a juny de 10.30h a 13.30h
La cuina de Can Rahull

Aquest cicle de tallers té un denominador comú, la fermentació com a centre de l’aprofitament alimentari, la conservació de la salut i la sostenibilitat de l’ambient.

KOMBUCHA // Dissabte 20 d’abril de 10.30 a 13.30h.

Descobreix la kombucha amb un taller teoricopràctic d’aquesta beguda probiòtica per a gaudir-la cada dia a casa.

Contingut del taller:

  • Aprendrem què és, d’on ve i com es fa.
  • Veurem els seus beneficis per la flora intestinal i l’organisme.
  • Elaborarem i aprendrem els passos a seguir.
  • Degustarem diverses kombuchas.

T’enduràs un Scoby per donar els teus primers passos en l’elaboració de la kombucha!

KIMCHI // Dissabte 4 de maig de 10.30 a 13.30h.

Des de Corea al món, benvingut Kimchi!

L’has provat i t’agradaria fer-lo o tens curiositat per saber què és? Vine i descobreix el kimchi en un taller teòric i pràctic on aprendràs la base de la fermentació per realitzar a casa de forma senzilla i segura per després crear les teves pròpies receptes.

  • Aprendràs el mètode d’elaboració.
  • Veuràs les maneres de prevenir i solucionar possibles problemes.
  • Investigarem quins beneficis té per l’organisme i com incorporar-los a l’alimentació.
  • Degustaràs diverses elaboracions.

Elaboraràs i t’enduràs el teu propi kimchi!
Cal portar 1 pot de 1000 ml

KEFIR DE LLET I DERIVATS  // Dissabte 16 de març de 10.30 a 13.30h.

Saps que pots fer el teu propi kefir de llet a casa de manera ràpida, fàcil i bona? T’ensenyaré a fer el teu propi kefir de manera senzilla. Taller teòric i pràctic per descobrir el món del kefir de llet i els seus derivats com el iogurt, formatge, labneh a partir de kefir.

Contingut del taller:

  • Aprendràs el procés d’elaboració i també elaborarem altres aplicacions del kefir.
  • Degustarem i tastarem kefirs.
  • Tindràs nòduls de kefir de llet per iniciar-te a fermentar.

VEGETALS FERMENTATS // Dissabte 6 d’abril de 10.30 a 13.30h.

Sabies que es pot fermentar qualsevol vegetal? Vine i descobreix els vegetals fermentats en un taller teòric i pràctic on aprendràs la base de la fermentació per elaborar vegetals fermentats a casa de forma senzilla i segura per després crear les teves pròpies receptes.

Contingut del taller:

  • Aprendràs les diferents tècniques de fermentació.
  • Trobaràs les maneres de prevenir i solucionar possibles problemes.
  • Investigarem quins beneficis tenen per l’organisme i com incorporar-los a l’alimentació.
  • Degustaràs diverses elaboracions.
  • Elaboraràs i t’enduràs els teus propis vegetals fermentats.

Cal portar 3 pots de 500 ml.

KEFIR D’AIGUA I REFRESCOS SALUDABLES //  Dissabte 18 de maig de 10.30 a 13.30h.

Segurament coneixes o has sentit a parlar del kefir de llet, però coneixes el kefir d’aigua? Aprèn i gaudeix d’aquesta i altres begudes probiòtiques en un taller teòric i pràctic on aprendrem les bases de la fermentació per realitzar-la a casa amb seguretat per després elaborar begudes boníssimes i saludables. També veurem els seus beneficis, el cultiu del kefir, la gran diversitat de begudes i altres usos/aplicacions del kefir. A més a més, descobrirem com elaborar-la, degustarem i et portaràs a casa tíbics de kefir per començar a elaborar-ne.

VINAGRES // Dissabte 1 de juny de 10.30 a 13.30h.

Comença a elaborar els teus propis vinagres pels teus grans plats!

En aquest taller pràctic i teòric sobre els vinagres aprendrem la base del procés d’elaboració i de la fermentació per aconseguir productes únics. Elaborarem conjuntament vinagres, tastarem, indagarem en els seus usos a la cuina i ens emportarem el nostre propi futur vinagre.

Cal portar 1 pot de 700 ml

KOMBUCHA I MOCKTAILS // Dissabte 15 de juny de 10 a 14h.

Arriba l’estiu i amb ell, una beguda fresca, refrescant, sense alcohol i efervescent que entra de meravella, com la Kombucha. A més, perquè no gaudir-la amb un bon Mocktail? (còctel sense alcohol).
Descobreix la kombucha amb un taller teoricopràctic d’aquesta beguda probiòtica i aprofitarem per fer còctels sense alcohol amb la kombucha com a protagonista.

Contingut del taller:

  • Aprendrem què és, d’on ve i com es fa.
  • Veurem els seus beneficis per la flora intestinal i l’organisme.
  • Elaborarem i aprendrem els passos a seguir.
  • Ens posarem darrere la barra per un dia.
  • Degustarem diverses kombuchas i els nostres mocktails.

T’enduràs un Scoby per donar els teus primers passos en l’elaboració de la kombucha!

A càrrec d’Enric Batlle (Especialista en tècniques i usos culinaris de la fermentació)


local_activity
Inscriu-te aquí

date_range
Data
Dissabtes:
Kombucha: 20 d’abril
Kimchi: 4 de maig
Kefir de llet: 16 de març
Vegetals fermentats: 6 d’abril
Kefir d’aigua: 18 de maig
Vinagres: 1 de juny
Kombucha i Mocktails: 15 de juny
timer
Horari
De 10.30 a 13.30h
home
Lloc
Can Rahull
credit_card
Preu
25,20€ + 3,50€ de material cada taller.
Taller de Kombucha i Mocktails: 33,60€ + 6€ de material.

Què són els cursos i tallers de Can Rahull?

Can Rahull, espai cultural i juvenil ofereix una àmplia oferta de cursos quadrimestrals per a tots els gustos. Els cursos es distingeixen en quatre àmbits: salut i creixement personal, expressió i creativitat, recursos formatius i la cuina de Can Rahull. A part, també hi ha una oferta de tallers puntuals d’una o vàries sessions.

Els cursos de Can Rahull van destinats a persones a partir de 18 anys. A l’equipament de Can Rahull també hi trobaràs ofertes específiques per a joves i adolescents. Per més informació visita l’apartat de Joventut.

Ja coneixes tota l’oferta de cursos i tallers?