Activitats Santa Maria de Palautordera

Pinhole

Activitat emmarcada dins de cursos i tallers de Can Rahull

Expressió i creativitat

En aquest cicle de tallers ens familiaritzarem amb la tècnica de la pinhole o càmera estenopeica. La pinhole és una càmera fotogràfica sense lent però amb una obertura petita per on entra la llum d’una escena i es projecta en el fons de la caixa una imatge invertida de la mateixa.

Les imatges que s’obtenen amb la pinhole tenen un aire oníric ja que capten moviments subtils que no són perceptibles al nostres ulls.

Construirem la nostra càmera pinhole a partir d’una caixa de sabates i aprendrem les formules per calcular els temps d’exposició. Aquests temps són força llargs, per aquest motiu realitzarem les fotos a l’exterior, ja que la llum artificial demana molt més temps d’exposició.

Revelarem les imatges amb un procés químic en un “laboratori” amb llum vermella i el resultat serà un negatiu de la fotografia realitzada.

El positivat es realitzarà digitalment, primer escanejant-lo o fotografiant-lo i després imprimint-lo invertit.

La idea es que cada alumne treballi un tema lliure durant el curs i acabi amb la representació d’una mini sèrie. La idea és aprofundir en la lectura d’imatges i en la seva representació.

A càrrec de Julia Mehls (Fotògrafa, formada a l’IEFC-Institut d’estudis fotogràfics de Catalunya)

local_activity
Inscriu-te aquí

date_range
Data
Dissabtes:
4 de novembre
18 de novembre
2 de desembre
16 de desembre
timer
Horari
De 10h a 13h
home
Lloc
Can Rahull
credit_card
Preu
100,80€ + 15€ de material el cicle de tallers

Què són els cursos i tallers de Can Rahull?

Can Rahull, espai cultural i juvenil ofereix una àmplia oferta de cursos quadrimestrals per a tots els gustos. Els cursos es distingeixen en quatre àmbits: salut i creixement personal, expressió i creativitat, recursos formatius i la cuina de Can Rahull. A part, també hi ha una oferta de tallers puntuals d’una o vàries sessions.

Els cursos de Can Rahull van destinats a persones a partir de 18 anys. A l’equipament de Can Rahull també hi trobaràs ofertes específiques per a joves i adolescents. Per més informació visita l’apartat de Joventut.

Ja coneixes tota l’oferta de cursos i tallers?